Среща с Човека и Твореца Иван Енчев

Трогнат от факта, че сме публикували материал за неговото творчество в нашия сайт, писателят пожела да ни подари почти всичките си книги. На 17.09.2023 год., в деня на Вяра, Надежда и Любов, той лично ги донесе. На импровизираната среща присъства представителна група от НЧ „Ахинора -2006г.“. Г-жа Пенка Иванова сподели мисли от интервю с него, звучащи като афоризми, разкриващи изключителната му мъдрост.

След това творецът разказа за себе си и за своето семейство. Роден е на Благовещение и може би на това се дължи „Божието“ вдъхновение, което неотстъпно го следва. От малък мечтае да стане писател. В гимназията са го наричали Иван Вазов, защото е пишел стихотворения. Завършил е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като журналист и като учител, но истинското му призвание е творчеството. Написал е 26 книги, стихотворения, повести, романи, литературна критика и публицистика. Най-трудно според него се пише роман. Интересна подробност е, че заглавията на повечето му книги са от 11 букви.

Ахинорите останаха очаровани от проявената щедрост, сладкодумието и невероятната мъдрост на твореца. Те му благодариха за безценното дарение и му подариха сборниците „Ахинорите“, „С мирис на теменуги“ и едногодишното течение на читалищния вестник „Ахинора“. Обещаха участието им в следващия Маратон на четенето да е посветено на неговите книги. На раздяла изразиха надеждата си за нови ползотворни срещи.

На 17.09.2023 год. НЧ „Ахинора-2006г.“ прие 41 книги, дарение от поета Иван Енчев. Който лично ги донесе в село Яворово.
„Обеци с рубин“ 2 броя
„Окото на залеза“ 2 броя
„Добрата дума“ 2 броя
„Отвесна есен“ 2 броя
„Душа немирна“ 2 броя
„Не бързай, ден“ 2 броя
„Труден сезон“ 3 броя
„Злато и чакъл“ 2 броя
„Лунният мост“ 3 броя
„Слънчев екот“ 2 броя
„Бавен огън“ 2 броя
„Мед от кактус“ 3 броя
„Танго назаем“ 1 брой
„Жажда за утре“ 1 брой
„Студено кафе“ 2 броя
„Попътно лято“ 2 броя
„Как кълвачът гали“ 2 броя
„Кървав пелин“ 2 броя
„Чедата на Тракия“ 2 броя
„Хоро сред пламъци“ 2 броя

Пенка Иванова – предс. на НЧ „Ахинора-2006г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *