В музей Ахинора

На 6.04.2024 год., в рамките на 19-тия Маратон на четенето НЧ „Ахинора – 2006г. “ посети новия дом на картината на художника Иван Милев – Ахинора. Внесохме и красивото знаме на читалището, на което с копринени конци е извезана чудесната картина.

Радушно ни посрещна уредничката на Дома. Изслушахме интересна беседа. Докоснахме се до оригинала на картината и изпълнихме откъси от творбата на Николай Райнов „Сказание за Ахинора“. Разказахме за нашата дейност.

Подарихме сборниците „С мирис на теменуги. 10 години НЧ „Ахинора“, „Ахинорите. 20 години Дамски клуб Ахинора“, няколко броя от читалищния вестник „Ахинора“, юбилейната диплянка „25 години Дамски клуб Ахинора“ и красив букет от градината на яворовската цветарка Пепа Симеонова. Специално за случая Сание Запрянова бе направила вкусни и естетически оформени меденки. Огласихме залата със звучните песни на Фолклорна група „Ахинора“.

Очарована уредничката ни благодари и ни поднесе каталог с всичките 130 хронологично подредени творби на художника. Не пропуснахме да си направим снимка до знаменитата картина.

Музей „Ахинора“ написа в социалната мрежа Facebook: „Днес (6.04.2024) в дома на „Ахинора“ посрещнахме самодейците от Народно читалище „Ахинора 2006“, от старозагорското село Яворово. Те с интерес разгледаха експозицията и ни зарадваха с изпълнение на народни песни. Благодарим за посещението и емоцията, с която наситихте пространството на музея!“

Пенка Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *