➤ Структура


Дамски клуб „Ахинора“

Дамски клуб “Ахинора” е най-работещата структура при читалището. В него кипи активна дейност. Клубът поддържа контакти с други клубове от региона и страната, и участва във всички проведени общи инициативи.


Фолклорна група „Ахинора“

Фолклорна група “Ахинора” е лицето на НЧ “Ахинора”. За изминалите години дамите от групата разучиха повече от 100 песни – автентични и от репертоара на изтъкнати български народни певци Фолклорна група „Ахинора“ е отличена с много грамоти, почетни грамоти, дипломи, лауреатски звания, бронзови, сребърни и златни медали.


Група за художествено слово, народни обичаи и ритуали „Стихии“

Групата за художествено слово, народни обичаи и ритуали “Стихии” подготви десетки поетични рецитали, драматично-песенния спектакъл “Празник край ветрената мелница”, драматизацията на поемата “Пристанала” от Христо Ботев; проучи и представи обичаите “Тлъка в Яворово”, “Пеперуда”, Бръснела” и “Пребулване”.


Сборна детска формация
Веселите яворовчета“

Вече 8 години децата прекарващи лятната си ваканция на село са ангажирани с летни лектории, детски спектакли, рецитали, игри и забавления.


Група за традиционни и кулинарни изделия „Сръчни и умятни“

Дамите от групата за традиционни и кулинарни изделия „Сръчни и умятни“ редовно участват в местни и национални конкурси и печелят награди със своите очарователни и вкусни творения.