Сборник С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ – 10 години НЧ Ахинора-2006г.

Сборникът “С мирис на теменуги” отразява 10 годишната богата и разнообразна дейност на НЧ “Ахинора – 2006 г.”. Той е съставен от 8 раздела и заключителна част.
Първият раздел е озаглавен “Като разискрена жарава” и разказва как НЧ “Ахинора -2006 г.” бавно, но необратимо променя живота в селото и региона към по-добро.
Вторият раздел “Наименованието “Ахинора” като кауза” представя дейността на ДК “Ахинора”. Вече 18 години амбициозните и сърцати дами водят пълноценен и осмислен живот. С богатата си и разнообразна дейност те непрекъснато отстояват правото и привилегията да се наричат Ахинори.
Всичко за дейността на ФГ “Ахинора”, за постигнатите успехи и получените отличия читателите могат да прочетат в раздела “Песните като завет”.
Следващият раздел. “Вестик за всички хора”, е посветен на читалищния вестник “Ахинора “ и новите рубрики в него.
На работата на читалището с децата са посветени два раздела: “Децата – наша гордост и надежда” и “Деца, публикували съчинения на страниците на в. “Ахинора”. Със снимки са представени 80 малки творци и заглавията на написаните от тях 174 съчинения.
Най –голям е разделът “Празниците като съпреживаване”. В него са отразени читалищните празници – традиционни и съвременни, честваните юбилеи, срещите с дейци на културата и общественици.
“Екскурзиите като познание и преживяване” е заглавието на следващия раздел. В него са припомнени проведените екскурзии и вълненията, свързани с тях. Една ирланска поговорка гласи, че приятелското око е най-доброто огледало.
В следващия раздел ”Гласът на приятелите като стимул” са поместени отзивите за читалищната дейност на 30 приятели на читалището, между които кметът на Стара Загора Живко Тодоров, ст.н.с Генчо Иванов Дончев, писателите Петко Огойски, Тончо Карабулков, Анатолий Петров, кметът на с. Яворово Райчо Стоев, фолклористът акад. Крум Георгиев, народните певици Пенка Павлова, Йонка Василева и Динка Генчева и мн. др.
Материалите в сборника са онагледени с повече от 160 снимки. Книгата е написана на достъпен език и се чете на един дъх.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *