Читалището

Читалище „Ахинора-2006 г.“ се развива постоянно! Основната структура е изградена от Дамски клуб, Фолклорна група, Група за художествено слово, народни обичаи и ритуали, Сборна детска формация и Група за традиционни и кулинарни изделия…


Дамски клуб „Ахинора“

Дамски клуб “Ахинора” е най-работещата структура при читалището. В него кипи активна дейност. Клубът поддържа контакти с други клубове от региона и страната, и участва във всички проведени общи инициативи.

Актуално за Дамски клуб „Ахинора“

Виж още…


Фолклорна група „Ахинора“

Фолклорна група “Ахинора” е лицето на НЧ “Ахинора”. За изминалите години дамите от групата разучиха повече от 100 песни – автентични и от репертоара на изтъкнати български народни певци. Фолклорната група е отличена с много грамоти, дипломи, лауреатски звания, бронзови, сребърни и златни медали.

Актуално за Фолклорна група „Ахинора“

Виж още…


Група за художествено слово, народни обичаи и ритуали „Стихии“

Групата за художествено слово, народни обичаи и ритуали “Стихии” подготви десетки поетични рецитали, драматично-песенния спектакъл “Празник край ветрената мелница”, драматизацията на поемата “Пристанала” от Христо Ботев; проучи и представи обичаите “Тлъка в Яворово”, “Пеперуда”, Бръснела” и “Пребулване”.

Актуално за Група за художествено слово, народни обичаи и ритуали „Стихии“

Виж още…


Сборна детска формация „Веселите яворовчета“

Вече 8 години децата прекарващи лятната си ваканция на село са ангажирани с летни лектории, детски спектакли, рецитали, игри и забавления.

Актуално за Сборна детска формация Веселите яворовчета“

Виж още…


Група за традиционни и кулинарни изделия „Сръчни и умятни“

Дамите от групата за традиционни и кулинарни изделия „Сръчни и умятни“ редовно участват в местни и национални конкурси и печелят награди със своите очарователни и вкусни творения.

Актуално за Група за традиционни и кулинарни изделия „Сръчни и умятни“

Виж още…