Празник сред теменуги

На 28.05.2022 г. се проведе тържество на членовете НЧ „Ахинора – 2006 г.“, с. Яворово. Събирането бе по повод отбелязване на няколко празника, които бяха отложени във времето поради пандемичната обстановка през изминалата година. Един от тези празници бе раждането на Леа през 2020 г. – правнучка на г-жа Пенка Иванова, Председател на читалището.

Към 11:00 часа приятели и членове на читалище „Ахинора“ започнаха да прииждат и да се настаняват. Кметът на с. Яворово, г-н Жечо Жечев, също ни уважи със своето присъствие. Софрите бяха наредени и скоро след това започнаха да се чуват и наздравици. Настроението стана още по-празнично, когато за изненада на всички в стаята влязоха Леа и нейната майка – Павла.

Читалище „Ахинора“ поднесе своите подаръци и добри пожелания на Леа, а фолклорната група я поздрави с няколко песни.

Докато Ахинорите пееха, малката госпожица танцува около тях, видимо развълнувана от случващото се – личеше си, че е наследила любовта към фолклора от своята прабаба.

На тръгване си пожелахме – „Когато сме най-зле, ей така да сме!“. Сега ни остава да се готвим и да очакваме с нетърпение ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР “С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ” ЯВОРОВО 2022, за да може отново да се забавляваме заедно!

Ралица Дончева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *