Забавна и весела лектория

През летните месеци юли и август Нч „Ахинора-2006 г.“ проведе с децата от село Яворово весела, полезна и забавна лектория. Сбирките се провеждаха всеки петък от 10.30 до 11.30 часа в клуба на пенсионера. Всяка сбирка протичаше в 3 части:

1. Препоръчване на детска книга -10 минути;

2. Тълкуване на крилати фрази от детска книга – 5 минути;

3. Забавни и весели дейности за малки и големи деца – 45 минути.

На сбирките на децата бяха представени книгите „Български броенки“, „Малкият принц“ от Екзюпери, „Грозното патенце“ от Андерсен, „Мечо Пух“ от Алън Милн и „Пипи Дългото чорапче“ от Астрид Линдгрен. Децата тълкуваха крилатите фрази: „Едно растение, щом проличи, че е вредно, трябва да се отскубне“, „Ако искаш да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш няколко гъсеници“, „Най-същественото е невидимо за очите. Най-хубавото се вижда със сърцето“, „Не е нещастие да се родиш сред патици, стига само да се излюпиш от лебедово яйце“, „Доброто сърце не познава гордостта“, „Колкото повече, толкова повече“, „Не може да стоиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.“ и др.

В „Забавни дейности“ децата правиха оригами, магнитчета с изображения на обекти от селото, вкусни студени сандвичи, изработваха родословни дървета, рисуваха лятото, тълкуваха думите от веселата песничка „Прела баба“, навиваха кълбета и насноваваха на мотовилка прежда, нанизваха гривнички от мъниста… Направиха и кратка обиколка на обектите в центъра на селото (площада, пощата, парка, читалищната сграда, партизанския и войнишкия паметник).

На сбирките присъстваха и близки на децата. Благодарим на г-жа Янка Димитрова, г-жа Минка Димова, г-жа Йовка Димитрова, г-жа Танка Рачева и г-жа Стефка Иванова за съпричастието им към организираната лектория. Всеизвестна истина е, че всичко започва от семейството.

Забавната и весела лектория ще завърши с празник за всички деца. Той ще се проведе на 26.08.2022 год. /петък/ от 10.00 до 12.00 часа в централния парк на село Яворово. Организатори са НЧ „Ахинора-2006г.“ и Парти агенция „Слон Балон“.

Стефка Антонова – чит.секретар на НЧ „Ахинора-2006г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *