Забавна и весела лектория

През летните месеци юли и август Нч „Ахинора-2006 г.“ провежда с децата от село Яворово весела, полезна и забавна лектория. Сбирките се провеждат всеки петък от 10.30 до 11.30 часа в клуба на пенсионера. Всяка сбирка протича в 3 части:

  1. Препоръчване на детска книга – 10 минути;
  2. Тълкуване на крила фраза от детска книга – 5 минути;
  3. Забавни и весели дейности –  45 минути.

На първите сбирки на децата бяха представени книгите „Български броенки“, „Малкият принц“ от Екзюпери и „Грозното патенце“ от Андерсен. Децата тълкуваха крилатите фрази: „Едно растение, щом проличи, че е вредно, трябва да се отскубне“, „Ако искаш да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш няколко гъсеници“, „Най-същественото е невидимо за очите“. „Най-хубавото се вижда със сърцето“, „Не е нещастие да се родиш сред патици, стига само да се излюпиш от лебедово яйце“ и др. В „Забавни дейности“ децата правиха оригами, магнитчета с изображения на обекти от селото и вкусни студени сандвичи. На сбирките могат да присъстват и близки на децата.

Благодарим на г-жа  Янка Иванова, г-жа  Минка Димова и  г-жа Йовка Димитрова за участието им в детската лектория. Очакваме още деца и техните близки да се включат в забавната, полезна и весела лектория. 

Стефка Антонова – чит. секретар на НЧ „Ахинора-2006г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *